Long Lasting Lipstick

Je neemt een slok van je drinken en een hap van je brood. Ondertussen zie je dat jouw glas er volledig vandoor gaat met jouw lipkleur, en op het servetje zit ook al een gigantische afdruk. De term ‘long lasting lipstick’ op de verpakking van jouw lipstick maakt het niet helemaal waar, maar wist je dat je ook zelf voor long lasting lipstick kan zorgen? Vandaag geven wij een paar handige tips om ervoor te zorgen dat je kan genieten van je long lasting lipstick!

Scrubben

Het is als eerst belangrijk dat je je lippen goed scrubt zodat alle velletjes verdwijnen. Hierdoor blijft de lipstick beter zitten, maar het ziet er natuurlijk ook veel mooier uit, want je lipstick kun je dan egaler aanbrengen.

Je lippen scrubben kun je op een paar verschillende manieren doen. Je kunt voorzichtig met een tandenborstel over je lippen gaan zodat deze de velletjes weghaalt, of je kunt een kant-en-klare scrub gebruiken die speciaal voor de lippen bedoeld is. Deze lipscrub kun je onder andere vinden bij Lush of The Body Shop. Geen zin om hier een speciaal scrubje voor te kopen? Je kunt ook zelf makkelijk een lipscrub maken met suiker en een beetje honing, daarna kun je het gewoon van je lippen aflikken!

lipstick

How to long lasting lipstick

Voor een long lasting lipstick moet je eerst met een lippotlood aan de gang. Kies een kleur lippotlood die het dichtst bij de kleur lipstick zit die je wilt gebruiken. Omlijn met dit lippotlood je lippen en vul je lippen daarna ook in met het lippotlood. Door het lippotlood trekt je long lasting lipstick ook minder snel in de lijntjes van je lippen.

Pak daarna je long lasting lipstick en breng dit aan op je lippen. Neem daarna een tissue en hap hierin, hiermee komt het overtollige lippenstift op je tissue. Breng daarna nog een laagje long lasting lipstick aan, en dan ben je klaar! Hiermee zul je gegarandeerd mooie gestifte lippen blijven houden, ook tijdens een lunch of date.

meer lipstick

Handige tips

Hieronder vind je nog een paar andere handige tips als je graag lipstick draagt:

  • Gebruik een lipgloss om je lippen voller te laten lijken. Dit hoeft niet per se over je hele lippen, maar je kunt de lipgloss ook alleen in het midden van je lippen aanbrengen voor een voller effect.
  • Meestal zijn matte lipsticks erg uitdrogend. Breng dan na het scrubben een dun laagje vaseline of Labello aan. Ook wel zo fijn voor je lippen met het koude weer.
  • Als je een felle kleur draagt (zoals rood) is het mooi als je liplijn super strak is. Dit kun je al doen met een lippotlood zoals jullie hierboven lazen. Om het nog perfecter te maken, kun je met een klein kwastje en een beetje concealer langs de liplijn gaan zodat de lijn nog strakker wordt. Wel oppassen dat je de concealer niet mengt met je long lasting lipstick. Anders wordt het een enorme kliederboel.
  • Misschien een rare tip om ervoor te zorgen dat je long lasting lipstick niet op je tanden komt; maak een rondje van je mond, stop een vinger in je mond en haal hem voorzichtig eruit. Dit zorgt ervoor dat het overtollige lipstick aan de binnenkant van je lippen niet gaat afgeven op je tanden.

Met al deze handige tips hoef je je nu nooit meer zorgen te maken dat je long lasting lipstick snel vervaagd. Of dat iedereen je raar aankijkt bij iedere glimlach die je geeft, omdat er weer eens lipstick op je tanden zit. Vanaf nu dus de lipjes getuit!

soorten lipstick