Mascara Tips

Geen bad hair day, maar een bad wimper day. Ja, die bestaan zeker ook! Ook al weet ongeveer elk meisje wel raad met mascara, toch willen je wimpers soms niet meewerken. Daarvoor bestaan natuurlijk handige mascara tips. Deze mascara tips kunnen ervoor zorgen dat je nooit meer een bad wimper day hebt, zoals aan elkaar gekleefde spinnenpoten. De mascara tips zorgen ervoor dat jij voortaan altijd een beeldige oogopslag hebt!

Mascara tips

1. Als eerste beginnen we met het aanbrengen van mascara, want hoe kun je dat nou het beste doen? We beginnen natuurlijk met een schoon make-uploos oog, en de wimpers krullen we met een wimperkruller. Met een wimperkruller creëer je een open blik, waardoor je ogen nog beter uitkomen. Wees voorzichtig, het is niet de bedoeling dat je je wimpers eruit trekt.

2. Pak daarna jouw favoriete mascara en houdt deze horizontaal. Breng hem tegen je wimpers aan en maak drie zigzag-bewegingen naar de binnenkant van je oog. Daarna doe je hetzelfde, maar maak je zigzag-bewegingen naar de buitenkant van je oog. Deze mascara tip zorgt voor erg veel volume. Gebruik voor het beste resultaat een volume mascara!

3. Gebruik nu je mascara verticaal. Hiermee kun je met het puntje elk wimperhaartje individueel ‘kleuren’. Zigzag daarna met je mascara op je onderwimpers, en je wimpers zijn good to go met deze mascara tips!

lashes

Mascara als eyeliner

Wist je dat je mascara ook als eyeliner kan gebruiken? Handig als je eyeliner op is, en geen tijd hebt om een nieuwe eyeliner te halen! Het enige wat je nodig hebt is een liner brush. Dit is een heel klein dun, schuin afgesneden kwastje. Hiermee wordt ook vaak gel eyeliner aangebracht die in potjes zitten. Hoe gebruik je deze mascara tip dan?

  • Ga met je liner brush langs het borsteltje van je mascara. Zorg ervoor dat je liner brush goed zwart wordt en gelijkmatig de mascara oppakt.
  • Daarna breng je met de liner brush langs je wimperlijn een zwart lijntje aan.
  • Als je eyeliner niet zwart genoeg is, neem dan met je liner brush nog een beetje van je mascara. Ga daarna nog een keer over je eyeliner heen. Dit kan je ook aanbrengen bij de wimperlijn aan de onderkant, maar dit hoeft niet per se!
  • Breng daarna mascara aan volgens de mascara tips hierboven.

Het leuke is dat je deze tip ook andersom kan doen! Je kan dus ook je eyeliner gebruiken als mascara. Je hebt dan wel een eyeliner nodig die een soort van kwastje heeft. Dit is vooral leuk als je een eyeliner hebt in een fel kleurtje, zoals blauw, paars of geel. Met het kwastje van de eyeliner kun je over je wimpers heen gaan zodat ze een kleurtje krijgen. Vergeet niet de bovenkant van je wimpers, anders blijven die nog de kleur van je eigen wimpers. Vind je die felle kleurtjes nog een beetje eng op je wimpers? Je hoeft dit zeker niet overdag te dragen, maar bij een gek themafeestje of carnaval is het hartstikke leuk!

Welke mascara?

Tegenwoordig zijn er heel veel soorten mascara’s op de markt. Het ene merk schreeuwt dat hun mascara het beste is voor volume, en het andere merk komt met roterende mascara’s. Het kan tegenwoordig niet meer gek genoeg, toch blijven meestal de echte basic mascara’s het fijnst! Meestal zijn de dunne, langwerpige mascaraborstels bedoeld voor lengte en de hele dikke mascaraborstels voor volume.

Word je al helemaal duizelig als je voor het schap staat met mascara’s? Wees dan niet bang om advies te vragen aan een medewerker in de drogist of parfumerie, want zij weten er veel meer vanaf! Met deze mascara tips kom je iedergeval al een heel eind!

mascara borsteltjes