Wallen Verminderen

Je kent het wel, je gaat een avondje stappen maar de dag erna moet je helaas weer fris en fruitig op je werk staan. Meestal ben je dan niet van plan om het laat te maken, maar als eenmaal de gezelligheid heerst, heb je geen zin meer om naar huis te gaan! Je rolt om 5 uur je bed in en om 8 uur moet je er weer uit. Hello wallen! Vandaag heb ik een DIY wallen verminderen voor je. Met deze DIY wallen verminderen zie je er weer op en top uit, en niemand die ziet dat je een nachtje hebt doorgehaald!

Wallen verminderen

Deze DIY wallen verminderen is eigenlijk heel simpel. Het idee is dat je ijsblokjes maakt die je over je gezicht kunt wrijven, zodat de dikte van je wallen minder wordt. We gaan niet voor de ‘gewone’ ijsblokjes die alleen uit water bestaan. We voegen ook een paar ingrediënten toe, zodat het ook een beetje een verzorgende werking heeft. Het handige is dat je er meerdere tegelijkertijd kunt maken, zo kun je elke week je wallen verminderen zonder er veel moeite voor te doen! Deze ijsblokjes hebben ook een verfrissende werking voor je gezicht, zo zie je er gelijk wakkerder uit.

Wat heb je nodig? 

De volgende spullen heb je nodig voor de DIY wallen verminderen:

  • Honing
  • Groene thee
  • Een vorm waar je ijsblokjes in kunt maken
  • Cocktailprikkers

groene thee

Aan de slag!

Zet een mok groene thee (of maak er ook eentje voor jezelf om op te drinken) en los in de groene thee twee theelepels honing op. Verdeel daarna de groene thee in de vorm waarin je ijsblokjes kunt maken. Stop het daarna in de vriezer voor ongeveer 1 tot 1,5 uur. Haal de ijsblokjesvorm er even uit en prik dan de cocktailprikkers in de blokjes. De ijsblokjesvorm zet je weer terug in de vriezer voor ongeveer 3 tot 4 uur. Na 3 tot 4 uur zijn de ijsblokjes hard genoeg om ze te gebruiken voor je gezicht. Je DIY wallen verminderen is ready voor gebruik! Haal een ijsblokje uit de ijsblokjesvorm en masseer het over je gezicht.

Je zult merken dat deze DIY wallen verminderen erg verfrissend is voor je hele gezicht! Doe het wel boven de wastafel voordat je gaat lekken door het gesmolten ijs. Daarna dep je je gezicht droog en dan kun je beginnen aan je ochtend routine. Was je gezicht met een face wash en gebruik daarna een lotion op een watje. Smeer een dagcrème op en je gezicht is klaar voor de make-up!

Door de DIY wallen verminderen voelt je gezicht helemaal fris aan. Je wallen zullen ook minder dik aanvoelen. Je poriën zullen er waarschijnlijk ook kleiner uitzien, door de kou van de ijsblokjes zullen ze zeg maar een beetje ‘krimpen’.

Groene thee en honing

Heel leuk die groene thee en honing in je DIY wallen verminderen, maar wat doen ze nou eigenlijk voor je gezicht? Groene thee bevat een hoog percentage aan anti-oxidanten die de huid beschermen. Groene thee werkt ook ontstekingsremmend, wat helpt tegen puistjes en acné. Honing is rijk aan anti-oxidanten en een ontstekingsremmer. Honing hydrateert ook de huid en bevat vitamine C. Vandaar dat honing een vaak voorkomend ingrediënt is voor DIY maskers.

honing

Gaan jullie deze DIY wallen verminderen ook maken? Het is erg makkelijk, en als je het eenmaal hebt gemaakt, heb je genoeg voor meerdere keren! Good luck!